امیر هامونی با اشاره به ارسال نخستین درخواست به سازمان بورس برای تشکیل و راهاندازی صندوق سرمایهگذاری جسورانه، گفت: در صورت موافقت سازمان بورس و نهایی شدن جزئیات امیدنامه صندوق سرمایهگذرای جسورانه (نوآورانه) از سوی هیات مدیره شرکت فرابورس با هدف شکوفایی نوآوریها و اختراعات پژوهشی نخستین صندوق از این دست راهاندازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت فرابورس با بیان اینکه صندوق سرمایهگذاری جسورانه از جمله صندوقهای سرمایهگذاری مشترک ونچر کپیتالها به شمار میرود، عنوان کرد: سبد داراییهای این صندوق از مجموعهای از داراییهای غیر بورسی است و به دلیل ریسک بسیار بالا تنها امکان سرمایهگذاری برای معاملهگران حرفهای و نیز بانکها و نهادهای عمومی را فراهم میآورد.
این در حالی است که صندوق سرمایهگذاری جسورانه از نقدشوندگی و عرضه عمومی واحدهای سرمایهگذاری برخوردار نیست و مانند صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) میتواند نوسان کند.
وی افزود: سرمایهگذاران صندوق سرمایهگذاری جسورانه (نوآورانه) با دیدگاه بلند مدت میتوانند بر روی مجموعه داراییهای آن که شامل اختراعات و پژوهشهای مختلف است، پس از گذشت دوره زمانی مشخص برای به بهرهبرداری رسیدن آنها به بازدهی مورد نظر خود دست یابند.
در این زمینه تحصیل اختراعات حاضر در بازار دارایی فکری فرابورس میتواند برای این صندوق مورد توجه قرار گیرد.
هامونی از عدم وجود ضامن نقدشوندگی برای صندوق جسورانه سخن گفت و افزود: برای ایفای حمایت از سوی دولت صندوقهای نوآوری شکوفایی و یا صندوق پژوهشی دولت میتوانند به عنوان نقش ضامن برای صندوق جسورانه ایفای نقش کند. در عین حال شرکتهای بیمه تجاری نیز میتواند با بکارگیری بیمهنامههای عمر و زندگی نسبت به سرمایهگذاری و تامین مالی مناسب از طرحهای پژوهشی به عنوان ضامن صندوق جسورانه فعال باشند.
وی با هشدار به شرکتهای سهامی عام که تاکنون به سازمان بورس مراجعه نکردهاند گفت: سازمان بورس در حال بازبینی و تدوین مقررات و دستورالعملهای سختگیرانه برای مدیران و اعضای هیات مدیره شرکتهایی است که از مسئولیتهای قانونی خود قصور کردهاند. بنابراین آن دسته از شرکتهایی که تا کنون نزد سازمان بورس ثبت نشدهاند هرگونه مخاطراتی برعهده اعضای هیات مدیره آنها بوده و ممکن است اقدامهای تنبیهی نهاد لازم تا جایی پیش رود که مسئولیت آنها را ابطال کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه از این پس عرضه اولیه سهام در فرابورس مطابق با ارزش دفتری سهم بر روی تابلوی معاملات کشف قیمت خواهد شد، از آمادگی این بازار برای شرایط پس از حذف تحریمها سخن گفت و افزود: برنامهریزی لازم برای استقبال از سرمایهگذاران پس از موفقیت مذاکرات هستهای کشور و حصول توافق صورت گرفته و فرابورس آمادگی دارد تا به استقبال هرگونه رخدادی در این بازار برود.
مشاوره در زمینه ادغام و تحصیل سهام شرکتها و نیز پذیرش مجدد و دوگانه سهام شرکتهای ایرانی و خارجی در بازارهای سرمایه از جمله درخواستهایی بود که قرار شد این کمیته برای آن مشاوره حقوقی ارایه دهد. مضاف بر این که فرابورس ایران در حال حاضر از بازار عرضه یکجای سهام برخوردار بوده که برای بهبود عملکرد آن این کمیته مشورت گروهی ارایه خواهد داد.
منبع: خبرگزاری فارس
نظر شما